🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27

😸Baker Amarenda Bakery🍞🥞🌭 😽Editor Artz_Dakwah💻📲 😼Suri Hati Mr. Amar 💑
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


throwbacklagi nibukankeretakami showcar masa ni tahun 2016, ummi mengandung Yusuf 4 bulan, berat dah 60kg..😅 now ank kedua, dah mengandung 4 bulan berat cuma 53kg.. turun berat sebab selalu main kejar2 dgn anak soleh Yusuf..😂😂

18 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Bila jumpa kawan2 je, terus lupa kat umi..tak nak umi pegang..nak ikut budak2 lain lari2..padahal baru nak terkedek2 jalan😅😄 yusufhusaini anaksoleh baby16months masjidmutiararini buyayahya datangJohor

25 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


baby bump Yusuf yg nampak dulu sebelum umi😂😂 yusufhusaini baby16months preggymom 3monthspregnancy singaporeview

25 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Isyfa'lana❤ di Hari Kebangkitan nanti, Pemberi syafaat bukan ibu ayah mu, bukan temanmu,bukan sahabatmu, bukan juga handphonemu.. . Ya Rasulullah, berikanlah syafaat pada kami😢 . sayangnabi syafaatnabi editvideo filmoraGo artzdakwah freelancedesigner

28 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


" Kau pikir kau kenal baik seseorang. Namun kebanyakan, kau hanya mengetahui hal-hal yang kau inginkan saja" . Joe Hill . Salam Maghrib semua❤😊

29 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Jamaalul Wujud❤

35 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


abg Yusuf dah boroi😂😂 yusufhusaini baby15months

36 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


para huffaz diberikan mushaf Al-Quran kosong.. . "Jika Allah mentakdirkan Al-Quran ini dipadam dari dada kamu, apa perasaan kamu?". . 😭😭😭😭😭😭😭😭

37 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Kenangan gambar Anak2 Syurga DARUL QURAN IFTIFAQIYAH Kuala Lumpur❤😭. . (madrasah mereka terbakar waktu subuh tadi) Sesungguhnya kalian sangat bertuah kerana Allah menyelamatkan iman kalian dari fitnah akhir zaman..😢 . . ,إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. AlFatihah . . بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

40 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


gambarviral . awak niqabis or tak, sama je..dah nama perempuan tetap kena jaga... wajah yang tak nampak pun ni pun org kata boleh menimbulkan fitnah, apatah lagi wajah yang nampak dan terang2an bermekap tebal.. . apapun alasan , niat yg dipersoalkan, masing2 ada matlamat utk buka insta, ada yg mahu cari rezeki,ada yg mungkin mmg nak berdakwah.. sekalipun mungkin insan yang berniqab itu keterlaluan, just dm dan tegurlah secara privasi..bukan terang2an! . . mudah je utk insan yg buat picture ni, kalau rasa buat instagram bukan utk dapatkan like dan followers, sila tutup saja Ig tu dan berdakwahlah secara hikmah diluar sana.. sebab ig ni penuh dengan 'cyber bullying'yg hanya tahu mengecam saja.. moga Allah redha..😢

40 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


repostbalik rupanyasoundhilang😅 . roti kat umah tu kalau tak habis, boleh buat Swissroll Cheezy Krup Krap.😂😂.kompem habis.😄. hari tu umi buat bebola cheese guna cheddar d'leleyy. kali ni utk Roti Sosej umi pakai mozarela d'tarek.👻

40 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


throwbackrayahaji . Happynya anak ummi dapat jalan2 kat pantai❤️😘 baby14months

46 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Susah Umi dan Walid dapat peluang bergambar 📸 berdua ni😅🌸🌷motorpinjamjer😆 . Sem Hari Arafah yg bakal menjelang esok, maafkan kami pada yang mengenali kami, andai ada tersilap kata, terlajak bicara yg mengguris hati anda..moga Allah menerima amal kami dan amal kalian..dan diampunkan segala dosa2 kita.. amin ya Rabbal alamin💕🍃❤️☺️

54 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Walid rakam sebab curious juga nak tau cmna ummi makan time Yusuf tidu.. biasanya gilir2 jaga.. sebab lapar sgt, ummi pun kena 'berdikari' lah😂 alhamdulillah sampai hbis nasi lemak ummi makan dengan jayanya🎉🙈 throwback anaksatubolehlah tungguanakramaickit siscuba kahfitime

74 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


"Jangan lihat tempat dimana kamu terjatuh, tapi amatilah apa yang membuatmu tersandung" . Selamat Pagi😊

76 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Cari mainan utk anak yg dah makin membesar cerdik..Yusuf minat bear ke?😅🙈

139 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Meremang? Itulah tausiyah Yang menggetarkan hati dari Habib Munzir alMusawa yang sudah tiada tapi selalu dirindui, Walaupun berulangkali sudah didengari..😢😢 . . "siapa yang akan mensyafaati Kita kalau bukan Saidina Muhammad..??"😥😣 . Sollu Alan Nabiy..Allahumma Solli Ala Muhammad.. . Môga Kita sama2 beroleh syafaat Rasulullah saw..aminnn😞😖 . cintatakpern cintaAllah cintapadaRasulullah cintaAlQuran syafaatnabi

176 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Ye Yusuf, nak cakap apa tu..? . Mesti sweet kn kalau ank dah pandai cakap.. 😃🙊🙈💕😅 . yusufhusa baby8months truelove mothersonlove iloveyoutoo hinggaakhirhayat umimeredhaimu mogajadianaksoleh aminn picoftheday design toolwiz editpicture

184 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


giftreview . Alhamdulillah..Tak sabar rasanya tunggu sticker ni sampai Kat umah...😄😋 Insha'allah sticker yg cantik dan comel ni hanya di reka khas dari Zahrah Printing @balqis_hasliyiana_hassim .. Insha'allah akan menyebabkan korang jatuh cinta dan tak sanggup nak buang😜.. . So, siapa yang berbisnes rasa logo dia kurang menarik dan nak logo yang cantik dan comel, bolehlah kontek several dan lawat IG ni @mohd.hafizul.amin. Insha'allah Korg Sure puas hati dengan hasil design2 yang mereka buat.😍😄 berbaloi-baloi! 😉😊 . Visit and follow okay! 😉 @mohd.hafizul.amin @mohd.hafizul.amin @mohd.hafizul.amin . Môgā Allah Redha.. Insha'allah..Aminnn..💕 . zahr alfatehartwork thebesydesign speciallogo amarendabakery rotisedapdanlembut spreadthelove

185 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Yusuf Masa 4bulan😄 Selamat Malam semua..😉😊 . Di Dunia, ragam manusia dengan masa..😃 Kalau Bosan = Satu jam bagaikan sehari.😪 . Kalau Rindu = Satu hari bagaikan setahun😣 . Kalau Teruja = Sehari bagaikan seminit😰 . Kalau Terseksa = Sesaat bagaikan berbulan-bulan😭 . Kalau Menunggu = Seminit bagaikan sejam..😤 . Di padang Masyar bagaimana??😓 . almulktime Throwback yusuf4bulan baby4months now8months 4bulandahberlalu

188 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


💠Ambillah hikmah dari Ujian Allah💠 . Seketika diri mengeluh kerana merasa letih😩, kadangkala merasa lelah kerana penat berlari 😖dan ada masa rasa putus asa kerana Ujian Allah..😣 . Tidak! 😬 jangan merasa kitalah yang paling hebat di uji..Sedang ada insan yang lebih hebat Allah uji ..😡 . Mungkin banyak yang telah kita lalui dalam hidup ini, ada sedih, ketawa, gembira, dan sebagainya, itulah lumrah kehidupan..😳 . Tapi bila kita mengetahui pelbagai sejarah kehidupan manusia, janganlah sia2kannya melainkan kita perlu mengambil ibrah daripadanya..🍃 kadangkala sehingga membuatkan airmata mengalir kerana dashyatnya kehidupan yang dilalui oleh sesetengah hambaNya yang diuji..🍁 . Tanya pada diri.. . hebatkah aku di uji? Tak pernah lagi aku diuji sehebat orang lain kerana iman ku yang xselayaknya lagi untuk diuji.. Ya Allah, kerdilnya aku....😖😢 . Allah swt berfirman yang bermaksud: . "Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: "Kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)? . (Al-ankabut; 2) . Penulis @amarenda27 . salamjumaat tazkirah ujianAllah prayforgaza prayforsyria prayforaleppo prayforallmuslim merasahebat ibrah nikmat islam iman sea

200 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


🌸Ini bukan tentang sifat kemanusiaan saja ..Tapi juga tentang pentingnya kesatuan sebagai manusia walau berbeza agama..🌸... . meremang je setiap kali dengar lagu ni..Dah Jadi favourite @yusuf_husaini16 😘 . We love U Sami Yusuf. .💕🌷 . humanity unity humanlife helpingothers africanchild poorpeoplefood wearemuslim samiyusuf loveyou freshsongs

202 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


🌸ANAK ITU HADIAH...🌹 . "Nikmati saat masa kecil anak-anak kalian, kerana waktu kan berlalu begitu sangat cepat. Kenakalan dan kekanak-kanakan mereka tidak akan lama, ia akan menjadi kenangan yang indah di perjalanan hidup ini. Bermainlah bersama mereka, tersenyumlah bersama mereka, berguraulah bersama mereka, makan dan berbukalah puasalah bersama mereka, ajarilah mereka Al Quran, kerana kalianlah guru dan murabbi terbaik untuk mereka. saat ini kerahmatan Allah akan mencurah curah bersama kita. Anak anak itu ujian dan bekalan berguna setelah kematian kita" . Ustaz Ahmad Dusuki💕 Salam Zohor... . yusufhusaini baby7months anaksoleh aminn

218 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


"Kalau kamu enggan bertanyakan tentang kami, kelak kamu akan dihitung, percayalah!" .Rintihan Anak Syria..😢😢😢 . Jangan butakan mata,Dan pekakkan telinga..Môgā Allah lindungi dan pelihara mereka.. doa Saja yang mampu kirimkan utk mereka..😥😢. . @nurhelizahelmi rescuesyria savesyria savealeppo pray4syria pray4aleppo pray4gaza janganbermusim

223 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Bagaimana perasaan kita sebagai ibubapa skrg, begitulah perasaan orang tua kita dulu..bezanya dulu takde peralatan canggih untuk capture moments terindah bersama anak2 setiap masa..dan kita, setiap masa nak capture kenangan terindah bersama anak kan?.. 😃 . Bila dah jadi ibubapa, Allah bagi rasa mcmana orang tua kita rasa sewaktu menjaga kita.😮 Jangan pernah mengeluh dengan amanah Allah..sebab masa2 indah itu hanya Allah dtgkan sekali sahaja.. dan percayalah kita akan selalu merindukannya.. 😑😞 . Buat yang belum ada anak, saya doakan moga kalian juga dikurniakan rezeki memiliki anak..cepat atau lambat, Allah Maha Tahu..aminn. . yusufhusaini baliksekolah cergasaktif baru baru7bulanbah😪 tapimacambuda

223 Days ago
🌸Ummu Yusuf Husaini 💕 (amarenda27) Instagram Photos and Videos

🌸Ummu Yusuf Husaini 💕

@amarenda27


Comment from 🌸Ummu Yusuf Husaini 💕:


Assalamualaikum semua.. Untuk pertama kalinya join Instagram, ini pic pertama yang dapat ku jadikan peekongsian buat semua..;-) baru je snap :-D

2 Years ago