Cik Epal 🍎

Cik Epal 🍎

@cikepal06

🌸 26y/o | Blogger 🌸 💌 cikepal06@yahoo.com
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Suka nya St Ives Oil scrub ni. Bau dah lah wangi. 100% natural. Nak guna senang. Tak berminyak. Sesuai untuk semua jenis kulit. 👍😊 StIvesOilScrub StIvesApricotOilScrub StIvesCoconutOilScrub Delicio StIvesMY

10 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Nak share resepi salad yang senang. Kalau rasa tak nak makan berat boleh try resepi ni: . For salad dressing 🥗: . -3 sudu besar jus limau nipis -1 sudu besar Kimball Oyster Flavoured Sauce -1 sudu besar Kimball Thai Chilli Sauce -2 sudu besar gula -2 ulas bawang putih, cincang halus . -Minyak masak (utk masak daging) -200g daging, potong nipis -50g glass noodles, rendam air panas dan tos kan -½ small carrot, potong nipis -20 cherry tomatoes, potong half -1 bawang merah, potong nipis -4 cili api, hiris halus -½ cawan daun sup -¼ cawan toasted peanuts . Cara nak buat: 1- Panas kan minyak dan masak daging. Daging boleh perasakan dengan garam dan black pepper. 2- Transfer daging ke mangkuk dan tuang dressing atas semua bahan. 3- Gaulkan sebati dan boleh makan . Resepi ni hanya guna satu sudu je Sos Tiram Kimball. Sos Tiram Kimball yang baru ni datang dengan jus tiram semulajadi. Memang versatile dan sesuai dengan semua jenis masakan. Jangan lupa try SosTiramKimball 👍 Untuk lebih satu sudu resepi inspirasi, boleh tengok www.kimball.com.my . KimballSatuSuduJe dapurcikep 👩‍🍳

11 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Ni nak cerita pasal pregnant pulak. Aku yakin semua perempuan yang mengandung dalam dunia ni semua tak nak ada stretch marks kan? Aku pon memang tak nak ah ada stretch marks ni. Tengok gambar perut pompuan yang ada stretch marks dekat google pon aku rasa ngeri dan takuttt sangat kalau jadi camtu. Huhu. Memang lah orang tak nampak kan. Tapi pasangan kita sure nampak. . Bila masuk je second trimester, tiap-tiap hari tanpa jemu aku sapu Bio Oil dekat perut, peha and etc. Sambil tengok tv pon sapu je. Kadang-kadang before tidur, husband pulak yang sapu kan. Dia memang suka lah sapu Bio Oil dekat perut aku sambil-sambil tu dia bersembang pulak dengan baby dalam perut 😄. . Haa kalau Han nak tahu, Bio Oil ni lah yang papa selalu sapu dekat perut mama tau masa Han dalam perut lagi. Ehehe. . Alhamdulillah, aku tak ada stretch marks lansung! Yayy! Lepas bersalin pon aku still pakai Bio Oil ni. Aku memang rajin sapu. mybiooilis10, biooilmy . Sebelum terlupa, nak bagitau, packaging Bio-Oil dah tukar baru ye. Boleh dapat di farmasi mulai Oktober 2017.

12 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Dulu time study banyak jerawat. Heyy jerawat! Kau datang dah lah tak diundang, bila pergi tinggal kan parut pulak. Eeeeee keji betul lah perangai jerawat ni. Nak lempang tak boleh. Kang kalau lempang pon yang sakit nya pipi sendiri. Choyyy! Apa pon tak boleh! Haha. . Masa study dulu aku rajin jugak pergi pharmacy. Bila pergi pharmacy tanya pharmacist dekat sana produk apa yang boleh hilangkan parut jerawat. Dia suggest Bio Oil. Tapi dia kata kena rajin pakai dan ambil masa sikit. Hari-hari aku tenyeh lah Bio Oil ni dekat parut jerawat. Berkat kerajinan aku menenyeh (menenyeh?) Bio Oil di muka dan berkat kesabaran yang tinggi, muka aku pon tak naik jerawat dah sampai sekarang. . Aku selalu bawak Bio Oil yang 60 ml untuk travel✈️. Boleh jadi make up base untuk foundation tahan lama dan muka glow. Kadang-kadang aku buat jadi make up remover jugak. Kulit lagi lembut lepas cuci dengan cleanser. Nak jadikan Bio Oil ni macam moisturiser pon boleh. Lepas letak toner, aku pakai Bio Oil sebagai moisturiser pastu pakai sun block. Tak payah lah bawak barang banyak kalau travel✈️. mybiooilis10, biooilmy . Sebelum terlupa, packaging Bio-Oil dah tukar baru ye. Boleh dapat dekat farmasi mulai Oktober 2017.

16 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Risau betul dengar pasal demam denggi ni. Sekarang ada virus zika pulak. Buat hal betul nyamuk ni kann. Bahaya sebab boleh bawak maut. Lebih baik kita mencegah dari mengubati. . Cara nak cegah, beli Mosquito Repellent Patch ni siap-siap. Brand Tiger Balm. Aku nampak ni dekat farmasi, terus grab. Lekat je dekat baju anak. Nyamuk tak suka bau patch ni.Hati pon lega nyamuk dan serangga dah tak berani dekat anak kita 👍😊 TBMosRepellent . Cara nak guna? Umur sesuai pakai? Semua details dah update dekat blog. Link in bio 👆😊

17 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Hari ni masak ayam kung pao. . Resepi Ayam Kung Pao : . -400g Isi Ayam -Minyak masak -Cili kering -3 bawang putih, cincang -2cm Halia, hiris nipis -2 biji bawang merah -Gajus -Daun bawang . For marination: -1 sudu besar Kimball Oyster Flavored Sauce -2 sudu besar Gula -1 sudu kecil serbuk lada putih -2 sudu besar caramel sauce -1 sudu besar Tepung jagung . Resepi ni hanya guna satu sudu je Sos Tiram Kimball. Tu pon dah sedap. Sos Tiram Kimball yang baru ni datang dengan jus tiram semulajadi. Memang versatile dan sesuai dengan semua jenis masakan.Jangan lupa try SosTiramKimball 👍 . Untuk lebih satu sudu 🥄 resepi inspirasi, boleh tengok www.kimball.com.my . KimballSa

18 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Untuk orang yang busy dengan kerja memang akan cari something yang mudah dan 'on-the-go' kan? Kadang-kadang mesti ada yang skip breakfast sebab susah nak cari breakfast. . Lepas ni boleh lah beli sarapan Mornings @mesra dekat kedai Mesra PETRONAS terpilih dulu. On the way nak pergi tempat kerja pon boleh beli sarapan tempatan dengan minuman pilihan anda. Layari sini utk cari PETRONAS terdekat: http://www.my.com.my/Promotion @-Get_Breakfast_Combo_for_only_RM5!.aspx . morningsatmesra breakfastonthego @petronasbrands

19 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Used to be my fav handbag. Aku beli handbag ni masa zaman study dekat uni dulu. Beli sendiri je guna income blogging. . Handbag ni boleh pakai 2 style. Swipe for more photos. Sebab dia besar boleh isi macam-macam😄. Nak jual sebab dah tak pakai. . DIOR PANAREA (LARGE). 💯% Authentic 💯% Original 💯% Money back Guarantee if proven otherwise . Status: Preloved Retail price: RM5k++ Selling price: RM 2700 . DM to purchase. (Serious buyer only). Barang prelove aku ada 2-3 lagi yang available, boleh tengok cikepalpreloved 😊 🚫SOLD🚫 🚫SOLD🚫

22 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


"Bang.. berapa bang". Kihkih 😝 . Dah update entry Penang dekat blog. Link in bio 👆😊

24 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Kalau ada yang busy sangat dengan kerja, sampai tak sempat nak buat breakfast sendiri. Jangan risau. Sekarang dah ada Mornings @mesra breakfast combo pack yang PETRONAS Kedai Mesra jual dengan harga RM5 je! Busy macam mana pon, tak ada alasan dah nak skip breakfast. Zasss terus ke PETRONAS je beli set combo (selected stations tau) . Boleh tengok dekat website untuk cari PETRONAS Kedai Mesra yang ada combo breakfast ni terdekat dengan anda http://www.my.com.my/Promotion @-Get_Breakfast_Combo_for_only_RM5!.aspx morningsatmesra breakfastonthego @petronasbrands

25 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Lepak dekat Village Grocer, Atria Shopping Gallery dan try "Mishirazu Persimmon" dari Fukushima. Diorang kata buah ni dipersembahkan kepada keluarga diraja Jepun dari dulu lagi. Khasiatnya jugak tinggi, baik untuk kesihatan badan. Memang manis dan juicy gila! Highly recommended!!! 😋👍 Kalau beli dekat Village Grocer, Atria Shopping Gallery sekarang, dapat Yoyo bentuk persimmon ni. Comel! 😍 fukushimapersimmon persimmonyoyo

29 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Bagus betul PETRONAS offer Mornings @mesra breakfast combo macam ni. Harga pon murah. Rm5 je. Yang busy nak pergi kerja pagi-pagi, boleh lah singgah Kedai Mesra PETRONAS dulu beli combo breakfast ni. Best sebab dia lengkap dengan makanan tempatan dan pelbagai minuman. Busy macam mana pon, jangan skip breakfast tau! . Jom layari website untuk cari Mornings @mesra dalam lokasi anda http://www.my.com.my/Promotion @-Get_Breakfast_Combo_for_only_RM5!.aspx 😊morningsatmesra breakfastonthego @petronasbrands

29 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Mulai 1 Julai 2017, caj premium insurans/sumbangan takaful akan ditentukan oleh faktor risiko. Liberalisasi ni mewujudkan persaingan yang sengit di kalangan syarikat insurans serta operator Takaful. . Jangan lupa start shopping around untuk dapat tawaran paling baik untuk insurans/Takaful motor. . Nak tahu lebih info, boleh tengok dekat blog. Baru je update. Link in bio 👆😊

31 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Suka bawak Han travel tapi paling takut kalau Han sakit dekat tempat orang. Before bercuti, mesti kena siapkan apa yang penting kena bawak. Selalu kita risau kalau anak demam kan? Tapi kalau anak kena diarrhea pon boleh panik hokayy. Nak berjalan pon tak sedap nanti. Sebab tu aku bawak Smecta siap-siap. Memang bagus Smecta ni! . Cuba share korang punya pengalaman travel with kids. 5 winners who share their most memorable travel experience will stand a chance to win a Bee Bag! 🐝 🎒 . Check out www.smecta.com.my for more information. 😊 TravelwithSmecta treatsdiarrhoea OKwithSmecta

33 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Anda ingat kami ada masa untuk sakit kepala? . Jalan Penang dah update dekat blog cikepal06.blogspot.my (link in bio) 👆😊

37 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Abaikan posing aneh laki ku itewww. 😝 Selalu pi Penang, tapi first time pi Jetty ni. . Update blog dah pasal jalan Penang. Cikepal06.blogspot.my (link in bio) 👆😊

37 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Sekarang dah ada Blooming Pleasures baru from TOP.Liquid Detergent baru ni ada, MCT (MICRO-CLEAN TECH) yang membantu untuk bersihkan kotoran yang boleh dilihat atau tak boleh dilihat dengan mata kasar. 👍👍Basuh baju guna ni memang segar dan harum je pakaian. Kekal sampai 30 hari pulak tu. Korang try lah beli, mesti korang akan suka 😍🌸🌸🌸 TOP TOPBloomingPleasures

39 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Try nego tapi FAIL 😂 Semua "nanakkk" . Rumah dah macam showroom penuh dengan kereta @oh_myhan je. 😅

40 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Selalu pakai scrub jenis cream. Tapi yang ni jenis oil. Ada 2. Apricot and coconut🌴 . Best gila benda ni! Dua-dua buatkan kulit aku jadi lembut. Sel kulit mati dan kotoran dekat muka pon habis semua dia kasi sental. . Ingredient semua nya natural. Lepas pakai, terus rasa kulit lembut dan glowing! Bau dah ah wangi! Memang highly recommended kalau korang tengah cari scrub!! 👍😍 . Dah review dekat blog. Link in bio 👆😊 StIvesOilScrub StIvesApricotOilScrub StIvesCoconutOilScrub Delicio StIvesMY

40 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Kenapa buai ni tak boleh gerak mama? - @oh_myhan 😁

43 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Caption this 😄

45 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Han.. cuba teka kucing apa yang paling romantik? . "Kucinta mu sayang" 😂😂

45 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Ais kepal ni special sikit. Sebab dalam ni ada ice cream and kacang 😋

45 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Dah dapat cheese naan, memang tak pandang kiri kanan dah. 😄 @oh_myhan

45 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Lunch apa tewww? 😄

45 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


My parents ❤️ . Masa aku tengah study dekat uni,aku dah start buat income dengan blogging. Time tu cheque blogging aku selalu sampai rumah parents. Dari zaman aku study lagi, aku pernah dapat 5 figures income monthly from blogging. Time tu aku pernah cakap dengan diorang , "Nanti ayong dah habis belajar, ayong tak nak kerja lah. Ayong nak jadi blogger je. Boleh tak?" . Parents aku tak kisah pon. Diorang just cakap "Tak kisah ayong nak buat apa, janji ayong happy". . Setiap kali aku dapat cek blogging, aku mesti bagi duit dekat parents. Aku tak mintak banyak, selalu cakap "Doakan ayong sentiasa murah rezeki. Kalau ayong dapat lebih, boleh bagi ibu ayah lebih. Heee 😁" . Aku tak ada kerja yang hebat pon untuk buat parents aku proud dengan aku. Tapi bila aku dapat bagi duit dekat parents hasil penulisan aku, aku happy je dengan diri aku. . Dan aku happy jugak dapat parents yg selalu support aku. Tak pernah buat aku stress utk aku jadi apa yang diorang nak. Tapi sentiasa support apa yang aku nak dan minat aku.Thanks ibu ayah ❤️😘

46 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Short trip with my ❤️☺️

46 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Benda penting yang aku perlu bawak bila travel. Paling suka bawak produk yang senang di bawa ke mana-mana ✈️😄 StIvesOilScrub StIvesApricotOilScrub StIvesCoconutOilScrub Delicio StIvesMY

46 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Kalau datang Penang, memang confirm aku akan makan mee sotong ni. Mee tu bila gaul dengan sambal sotong tu perghhhh. Serious sedap gila nak meninggal! Haha 😋👍

46 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Cuaca panaih lit lit ni kena lah pekena ABC, cendol dengan coconut shake 😋

46 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Pagi-pagi pekena roti canai kuah banjir ayam telur cheese bebawang. Hee. Sedap 👍😘

46 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Ni puding roti sos kastard yang paling senang aku buat. Resepi dah update dekat blog cikepal06.blogspot.com (link in bio) 👆👩‍🍳dapurcikepal

50 Days ago
Cik Epal 🍎 (cikepal06) Instagram Photos and Videos

Cik Epal 🍎

@cikepal06


Comment from Cik Epal 🍎:


Han macam biasa. Tengah mandi pon nak rambut macam shark doo doo. 🦈 Haha. . Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash ini teksturnya cair, tidak melekit, dan warnanya jernih. Bau wangi dia sangat lembut. Kalau letak air dekat sabun Cetaphil ni, tak ada banyak buih. Tapi tetap mampu membersihkan kulit dan kepala baby dengan sempurna. . Yang penting tak ada paraben. Paediatrician recommended.Made in Europe. Memang sesuai untuk kulit baby dan selamat digunakan. Untuk ibu-ibu/bakal ibu, memang aku highly recommend lah Cetaphil baby ni. Serious best sabun ni. Bau pon wangi! 👍👶🏻

51 Days ago